Sfaturi magice de la modelele de videochat pentru un somn rapid

Sfaturi magice de la modelele de videochat pentru un somn rapid

Cand mintea refuza sa te calmeze, iata ce recomanda modelele de videochat pentru a avea un somn odihnitor si rapid.

Sfaturi modelelor de videochat au fost preluate de la specialistii care le-au ajutat cu insomniile.

Stiti sentimentul: v-ati pus in pat pentru ca este deja tarziu si nu stiti cand o sa adormiti. Asadar, acum sunteti stresat de faptul ca, daca nu adormiti in exact opt minute, veti fi sub minimul recomandat de sapte ore si veti fi epuizat toata ziua si nu veti putea sa va concentrati, ceea ce inseamna ca veti fi obosit la locul de munca, asa ca poate ar trebui sa va culcati.

Mintea circula mai repede ca niciodata si nu gasesti franele. Cel mai bun mod de a da drumul la toata anxietatea asta? Simplu: ridica o carte.

 

„Ocuparea mintii cu altceva decat locul de munca sau stresul sau preocuparea de a nu dormi este cea mai usoara modalitate de a te intoarce mai repede la somn”, spune Kennedy, model de videochat

Iata de ce functioneaza

Aprinzand o lumina, astfel incat sa aveti timp sa intrati intr-un pasaj de fictiune suna ca si cum v-ar tine treaz si mai mult si ar provoca insomnie, dar Kennedy spune ca face de fapt contrariul. „Aprinderea luminii si intrarea intr-o alta lume la nivel mental creeaza tensiune care duce la formarea de adrenalina”, spune ea. „Daca distrageti mintea cu ceva foarte interesant, dar nu prea activant, cum ar fi sa va implicati in citirea unei povesti, mintea dvs. este deviata de stres.”

 

Doar asigurati-va ca folositi o lumina de carte, mai degraba decat lampa obisnuita de pe noptiera dvs., spune Jane, model de videochat. Lungimile de unda usoare de la o lampa obisnuita semnaleaza creierul sa nu produca melatonina, un hormon care va ajuta sa va culcati, spune ea.

 

Alegerea unei carti este o alternativa mai buna decat televizorul, care emite un alt tip de lumina care va poate face mai alert. In plus, citirea necesita o putere de creier suficienta pentru a va molipsi gandurile fara a va intoarce la grijile cotidiene. „Este usor sa urmaresti televizorul, iar mintea ta se intoarce la chestii stresante”, spune Kennedy. „Odata cu citirea, implici cu adevarat mintea si trebuie sa lucrezi putin. Trebuie sa va imaginati personajele si sa urmariti complotul. ”

O rutina consistenta va ajuta sa adormiti mai repede

Pentru cei predispusi sa se bage in pat si sa nu adoarma, incepeti o rutina care va va linisti mintea inainte de a va gandi chiar sa va bagati in pat. Gasiti un loc linistit pentru a scrie intr-un jurnal de griji, spune Jane. In stanga, enumerati toate problemele: tot ceea ce ati facut astazi si doriti sa faceti maine. Acum, pe partea dreapta, denumiti o solutie pentru fiecare. Ar putea fi un apel pe care trebuie sa il faceti, sau chiar decizia constienta de a renunta la asta pana mai tarziu in saptamana. „Scrierea solutiei problemei scade nivelul de anxietate in jurul problemei”, spune Jane. Incercati acest truc la culcare pentru un somn linistit.

 

Cheia este sa va faceti lista cu trei sau patru ore inainte de a va baga la somn. „Nu o faceti chiar inainte de culcare, pentru ca atunci veti continua sa va ganditi la solutii”, spune Jane. Faceti un acord cu partenerul dvs. ca veti lua 20 sau 30 de minute chiar inainte de cina in fiecare seara pentru a scrie in jurnal. Veti fi fara griji pana dimineata.