Diferenta dintre un mentor si un sponsor si de ce ar trebui sa stii acesti termeni

Diferenta dintre un mentor si un sponsor si de ce ar trebui sa stii acesti termeni

Este usor sa simti ca trebuie sa mergi de una singura in cariera. Depinde de tine sa detii un job de model online sau sa avansezi in cariera. In cele din urma, doar tu poti face ambitiile tale de cariera o realitate. Adevarul este ca nimeni nu merge pe acest drum total singur. Managerii, membrii echipei si incurajarile din partea partenerilor sunt extrem de importante in urmarirea celor mai mari obiective legate de locul de munca.

Cand vine vorba de a face alegeri de cariera, de a-ti construi reteaua si de a-ti maximiza veniturile trebuie sa te potrivesti cu ideile unui mentor sau ale unui sponsor. Acesti doi termeni nu inseamna exact acelasi lucru, fiecare avand un rol bine definit in dezvoltarea ta ca model online.

Ce este un mentor?

Dintre cele doua, este probabil termenul cu care esti deja familiarizata. Te poti gandi la un mentor aproape ca la un antrenor, o persoana care in cele mai multe cazuri are mai multa experienta decat tine si care va servi drept resursa pentru toate intrebarile si provocarile din cariera de model online.

Un mentor bun poate fi chiar trainerul asigurat de studioul de videochat pentru care lucrezi, ori colegele care sunt de mai mult timp in domeniu. Astfel de persoane te pot indruma si iti pot oferi sfaturi extrem de utile pentru dezvoltarea ta, iar in timp, vei culege laurii la cele mai prestigioase gale de premiere a industriei pentru adulti.

Ce este un sponsor?

Daca un mentor este ca antrenorul tau, atunci te poti gandi la un sponsor precum la agentul tau. In timp ce mentorii sunt acolo pentru a-ti oferi recomandari care sa te ajute sa te dezvolti, sponsorii joaca un rol mult mai activ in viata ta profesionala.

Un sponsor este cineva aflat intr-o pozitie de putere, care isi foloseste influenta pentru a pleda in numele tau. Un sponsor ar putea fi seful tau, seful sefului tau sau oricine este in situatia de a-i influenta pe ceilalti si care te cunoaste suficient de bine pentru a-si pune reputatia pe muchie pentru tine.

Pe scurt, sponsorii sunt mult mai practici. Nu doar te doteaza cu informatii si cunostinte, ci sunt si foarte investiti in succesul tau si iau masuri pentru a te ajuta sa faci lucrurile sa se intample.