10 cuvinte pe care sa le evitati atunci cand aplicati pentru un nou loc de munca

10 cuvinte pe care sa le evitati atunci cand aplicati pentru un nou loc de munca

Experienta modeleleor de la videochat le-a acordat dreptul de a crea o lista care sa va ajute atunci cand sunteti la interviu pentru un nou loc de munca. Lista cuprinde cei 10 termeni care ar trebui evitati daca vreti sa va diferentiati de restul candidatilor.

„Specializat” ocupa primul loc, urmat de „leadership” si „experienta”. Limba pe care o folosim spune mult despre noi, deci este important sa alegeti cuvintele cu atentie, mai ales in context profesional.

De prea multe ori ne ascundem in spatele cuvintelor cheie care nu inseamna nimic, fie din dorinta de a pastra lucrurile intr-un mod simplu, fie pentru ca nu ne simtim increzatori vorbind despre realizarile noastre.

De cele mai multe ori, o descriere sincera poate avea mai mult de castigat, spre deosebire de o poveste copiata si deja folosita de nenumarate persoane. Pe piata muncii se cauta orginialitate si creativitate, delimitarea dintre un text spus de toata lumea si un text care apartine cuiva se observa foarte usor.

Evident, important este si domeniul in care alegeti sa lucrati. Unele nise au nevoie de mai multa creativitate decat altele. Dar, tineti minte, o nota de originalitate intotdeauna va fi un plus la CV-ul dvs., indiferent de domeniul in care doriti sa activati.

Oricand intentionati sa utilizati un anumit cuvant, asigurati-va ca il sustineti cu un exemplu real sau care, macar, pare credibil. Trebuie sa fie foarte bine spus. Daca sunteti in curs de actualizare a CV-ului, evitati grupul de cuvinte care sunt cliseu:

1. Specializate
2. Leadership
3. Experienta
4. Pasionat
5. Strategic
6. Excelent
7. Focalizat
8. Creativ
9. Entuziasm
10. Succes